Schorsenerencappuccino Uit: Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer
Schorseneren zijn geweldig in een soep. Ze hebben eigen, romige, zoete smaak. Dit recept was mijn eerste ontmoeting met de schorseneer. I fell in love! Serveer met een dikke snee desembrood gebakken in een goede olijfolie.
500 gram schorseneren 1 l groentebouillon (het liefst getrokken van groente, anders van 2 tabletten) 1 ui, fijngehakt 1 blaadje gedroogde laurier 1 eetlepel verse, gehakte peterselie 1 dl sojaroom olijfolie zeezout en versgemalen zwarte peper
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van een paar cm lang. Verhit een laagje olie in een pan. Fruit hierin de ui en voeg de laurier en de schorseneren toe. Bak alles even en voeg de groentebouillon toe. Kook de soep zo’n twintig minuten. Verwijder het laurierblad en voeg de sojaroom toe. Pureer tot een gladde soep. Wanneer je de sojaroom toevoegt voor je de soep pureert ontstaat er een schuimige laag; de cappuccino. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct. Voor 4 personen
|