Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Schorsenerencappuccino

Uit: Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer

Schorseneren zijn geweldig in een soep. Ze hebben eigen, romige, zoete smaak.
Dit recept was mijn eerste ontmoeting met de schorseneer.  I fell in love!
Serveer met een dikke snee desembrood gebakken in een goede olijfolie.

 

500 gram schorseneren
1 l groentebouillon (het liefst getrokken van groente, anders van 2 tabletten)
1 ui, fijngehakt
1 blaadje gedroogde laurier
1 eetlepel verse, gehakte peterselie
1 dl sojaroom
olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van een paar cm lang. Verhit een laagje olie in een pan. Fruit hierin de ui en voeg de laurier en de schorseneren toe. Bak alles even en voeg de groentebouillon toe. Kook de soep zo’n twintig minuten. Verwijder het laurierblad en voeg de sojaroom toe. Pureer tot een gladde soep. Wanneer je de sojaroom toevoegt voor je de soep pureert ontstaat er een schuimige laag; de cappuccino. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
 
Voor 4 personen

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren