Pompoen met Appel en Cranberry's Van: De Planteneter
2 pompoenen 2 appels 100 g cranberry's (vers of diepvries, niet gezoet) 4 el appeldiksap ½ el stevia (of ander zoetmiddel) ¼ tl gemalen kruidnagel 2 sinaasappels 60 ml ahornsiroop 4 el pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de pompoen in de lengte door de helft en haal de zaden en zaadstrengen eruit. Leg de pompoenhelften ondersteboven in een ovenschaal. Giet er een bodempje water in en zet in de oven. Draai ze na 30 min om, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze weer terug in de oven: 20 tot 25 min of totdat ze zacht zijn.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij ze in plakken van een cm dik en daarna door de helft. Hak de pecannoten fijn.
Doe de cranberry’s, het appeldiksap, de stevia, kruidnagel en 1-2 tl geraspte sinaasappelschil in een pannetje, breng het aan de kook en laat het 3 min heel zachtjes doorkoken.
Doe de appels erbij en laat het opnieuw 2-3 min zachtjes doorkoken, totdat de appels net zacht zijn. Roer de ahornsiroop en gehakte pecannoten erdoor.
Haal met een dunschiller de schil van een sinaasappel, zonder wit en snij ze in juliennereepjes. Snij voor het serveren de pompoenhelften nog een keer door (in de breedte).Verdeel het appel-cranberrymengsel over de pompoenhelften en garneer het met de sinaasappelschilreepjes.
|