Appel Bessentaart Van: De Planteneter
5 plakken (volkoren) bladerdeeg 200 g bramen, frambozen, bosbessen, of een mix, vers of bevroren 450 g appels 1 a 1½ el vers citroensap 1 tl kaneel snuf nootmuskaat 2½ el maïzena of custard evt. agave- of ahornsiroop 1½ el amandel- of andere plantaardige melk
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een kleine taartvorm in (Ø 20 cm).
Ontdooi de bladerdeegplakjes.
Meng de bessen en de in stukjes gesneden (geschilde) appels met het citroensap, de specerijen en maïzena in een grote mengkom. Voeg naar smaak agave- of ahornsiroop toe.
Verspreid 3 plakjes bladerdeeg over de bodem en zijkant van de taartvorm (rek hier en daar het bladerdeeg uit en snij voor de zijkanten een plakje in stroken). Doe de taartvulling erin en bedek het met de andere 2 plakjes bladerdeeg.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de amandel- of andere plantaardige melk (evt. bestrooien met suiker).
Bak de taart in 20 – 25 min gaar. Haal hem meteen uit de oven.
|