Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Appel Bessentaart

Van: De Planteneter  

5 plakken (volkoren) bladerdeeg
200 g bramen, frambozen, bosbessen, of een mix, vers of bevroren
450 g appels
1 a 1½ el vers citroensap
1 tl kaneel
snuf nootmuskaat
2½ el maïzena of custard
evt. agave- of ahornsiroop
1½ el amandel- of andere plantaardige melk

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een kleine taartvorm in (Ø 20 cm).

Ontdooi de bladerdeegplakjes.

Meng de bessen en de in stukjes gesneden (geschilde) appels met het citroensap, de specerijen en maïzena in een grote mengkom. Voeg naar smaak agave- of ahornsiroop toe.

Verspreid 3 plakjes bladerdeeg over de bodem en zijkant van de taartvorm (rek hier en daar het bladerdeeg uit en snij voor de zijkanten een plakje in stroken). Doe de taartvulling erin en bedek het met de andere 2 plakjes bladerdeeg.

Bestrijk de bovenkant van de taart met de amandel- of andere plantaardige melk (evt. bestrooien met suiker).

Bak de taart in 20 – 25 min gaar. Haal hem meteen uit de oven.

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren