Carobe-Worteltaart Van: De Planteneter
7 g chiazaad (iets minder dan een el) 200 g verse dadels 150 g wortel 100 ml agavesiroop 1 tl vanille-essence 300 ml rijst- of sojamelk (eventueel iets meer) geraspte schil van ½ sinaasappel 200 g (spelt)meel 100 g carobepoeder 16 g bakpoeder snufje zout evt. amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een taartvorm van Ø 24 cm met bakpapier.
Week het chiazaad 10 min met 70 ml water.
Snij de dadels en rasp de wortel heel fijn (of maal de dadels en wortel fijn in de keukenmachine).
Meng de agavesiroop met de vanille-essence, rijst- of sojamelk en geraspte sinaasappelschil. Meng dan deze ingrediënten met het gewelde chiazaad door de droge ingrediënten en roer voorzichtig door. Meng ook de dadels en wortel erdoor. Het cakebeslag moet gemakkelijk uit te strijken zijn in de bakvorm.
Bak het 35 min en wacht nog 10 min voor je de vorm verwijdert.
Serveer evt. met amandelschaafsel.
|