Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Christmas Crisp met bosvruchten sorbet

Van restaurant: Veggies on fire

Voor 6 personen

Benodigheden: 6 ramekins , pan, vuur en oven
Tijd: 20 minuten

Bij Veggies On Fire maken we het ijs ook zelf. Het is dan handig om een ijsmachine te hebben. Omdat we er niet vanuit gaan dat iedereen deze heeft en wellicht ook niet de hele dag in de keuken wil staan, hebben we voor dit recept gekozen om de sorbet kant en klaar te kopen. Sorbetijs is meestal vegan maar let op dat er geen eiwit of room in zit voor binding. Vredige kerst is immers zonder dierlijke producten. Vrede ook voor de kleintjes onder ons.

Ingrediënten vruchten:     
3 Goudreinetten
3 Stoofpeertjes
150 gr. Cranberries bevroren
Sap van halve citroen
½ kopje appelsap
½ kopje ahorn siroop
1.5 eetlepel arrowroot
1.5 theelepel kaneel
Rasp van 2 cm gember
0.5 theelepel nootmuskaat
Snufje zout

Ingrediënten crisp    
1.5 kopje havervlokken
1 theelepel kaneel
0.5 kopje ahornsiroop

Garnering:    
Bosvruchten sorbet
Munt
Evt. wat steranijs

Stap één voor de vruchtenvulling
1. Snij de appels en peertjes in blokjes van 1.5 cm
2. Snij de cranberries in stukjes
3. Doe de vruchtjes in een pan en voeg alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook
4. Laat het geheel 3 minuutjes door sudderen en verdeel de vulling in de ramekins
5. Zet de oven op 180 graden

Stap twee voor crisp
Meng alle ingrediënten goed met elkaar en verdeel over de ramekins en zet het geheel voor 15 minuten in de oven

Stap 3 garneren & opdienen
Als de ramekins uit de oven komen zijn ze heet. Zet ze op een bordje. Doe er een bolletje ijs op en versier met mint en steranijs.

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren