Christmas Crisp met bosvruchten sorbet Van restaurant: Veggies on fire
Voor 6 personen
Benodigheden: 6 ramekins , pan, vuur en oven Tijd: 20 minuten
Bij Veggies On Fire maken we het ijs ook zelf. Het is dan handig om een ijsmachine te hebben. Omdat we er niet vanuit gaan dat iedereen deze heeft en wellicht ook niet de hele dag in de keuken wil staan, hebben we voor dit recept gekozen om de sorbet kant en klaar te kopen. Sorbetijs is meestal vegan maar let op dat er geen eiwit of room in zit voor binding. Vredige kerst is immers zonder dierlijke producten. Vrede ook voor de kleintjes onder ons.
Ingrediënten vruchten: 3 Goudreinetten 3 Stoofpeertjes 150 gr. Cranberries bevroren Sap van halve citroen ½ kopje appelsap ½ kopje ahorn siroop 1.5 eetlepel arrowroot 1.5 theelepel kaneel Rasp van 2 cm gember 0.5 theelepel nootmuskaat Snufje zout
Ingrediënten crisp 1.5 kopje havervlokken 1 theelepel kaneel 0.5 kopje ahornsiroop
Garnering: Bosvruchten sorbet Munt Evt. wat steranijs
Stap één voor de vruchtenvulling 1. Snij de appels en peertjes in blokjes van 1.5 cm 2. Snij de cranberries in stukjes 3. Doe de vruchtjes in een pan en voeg alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook 4. Laat het geheel 3 minuutjes door sudderen en verdeel de vulling in de ramekins 5. Zet de oven op 180 graden
Stap twee voor crisp Meng alle ingrediënten goed met elkaar en verdeel over de ramekins en zet het geheel voor 15 minuten in de oven
Stap 3 garneren & opdienen Als de ramekins uit de oven komen zijn ze heet. Zet ze op een bordje. Doe er een bolletje ijs op en versier met mint en steranijs.
|