Banana Blueberry Bread Van: Vegadutchie
Maak dit op kerstochtend voor je lief en hij zal je eeuwig dankbaar zijn.
Voor 1 brood:
100 gram bloem (gebruik boekweitmeel voor een glutenvrije versie. Het brood wordt dan wel minder stevig) 100 gram speltmeel 1 tl zuiveringszout (drogist) 1 egg replacer 4 rijpe bananen zaadjes van 1 vanilleboon 75 gram kokosolie 100 gram agavesiroop of dadelsiroop 100 gram bosbessen of frambozen 50 gram walnoten, fijngehakt snufje zout
1. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak de 4 bananen helemaal fijn in een grote schaal. Mix de kokosolie, egg replacer, agave- of dadelsiroop, vanille en zout erdoor. Doe er tenslotte het zuiveringszout en de walnoten bij en roer nog even goed door. Voeg dan het meel toe en meng tot een glad beslag. Schep er als laatste de bessen of frambozen door.
3. Schep het beslag in de ingevette bakvorm. Eventueel kun je er nog een gehalveerde banaan (in de lengte) opleggen en het brood bestrooien met een beetje sucanat of bruine suiker.
4. Laat het brood circa 55/60 bakken en haal dan uit de oven. Laat eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Leg het brood daarna op een rooster met een theedoek erover. Als je op dit punt nog niet gesnoept hebt dan is dit het moment! Snijd een stukje brood af en serveer met kokoscreme.
|