Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Banana Blueberry Bread

Van: Vegadutchie

Maak dit op kerstochtend voor je lief en hij zal je eeuwig dankbaar zijn.

Voor 1 brood:

100 gram bloem (gebruik boekweitmeel voor een glutenvrije versie. Het brood wordt dan wel minder stevig)
100 gram speltmeel
1 tl zuiveringszout (drogist)
1 egg replacer
4 rijpe bananen
zaadjes van 1 vanilleboon
75 gram kokosolie
100 gram agavesiroop of dadelsiroop
100 gram bosbessen of frambozen
50 gram walnoten, fijngehakt
snufje zout

1. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Prak de 4 bananen helemaal fijn in een grote schaal. Mix de kokosolie, egg replacer, agave- of dadelsiroop, vanille en zout erdoor. Doe er tenslotte het zuiveringszout en de walnoten bij en roer nog even goed door. Voeg dan het meel toe en meng tot een glad beslag. Schep er als laatste de bessen of frambozen door.

3. Schep het beslag in de ingevette bakvorm. Eventueel kun je er nog een gehalveerde banaan (in de lengte) opleggen en het brood bestrooien met een beetje sucanat of bruine suiker.

4. Laat het brood circa 55/60 bakken en haal dan uit de oven. Laat eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Leg het brood daarna op een rooster met een theedoek erover. Als je op dit punt nog niet gesnoept hebt dan is dit het moment! Snijd een stukje brood af en serveer met kokoscreme.

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren