Raw Falafel met Pinda & Limoendip Van: Vegadutchie
Voor ongeveer 3 personen
Falafelballetjes
1 cup zonnebloempitten 1 1/2 cup wortel, geschild 1/4 cup lijnzaad 1/4 cup sesamzaad, geroosterd 1/4 cup verse munt 1/2 cup verse peterselie 1/4 cup water 8 zongedroogde tomaten 1 tl tahin 3 el tamari of sojasaus 1 el olijfolie 2 tl kerriepoeder 1 tl korianderpoeder 1 tl paprikapoeder 1 tl komijnpoeder eventueel zout en peper
extra sesamzaad en lijnzaad
paar bladeren rode kool
Pinda & Limoendip
1 el pindakaas 1 el tahin 1 tl tamari of sojasaus 1 tl misopasta sap van 1 limoen 1/4 cup water snuf cayennepeper
1. Doe alle ingrediënten voor de dip in een glazen potje en schud heel goed. Zet in de koelkast.
2. Plaats de ingrediënten voor de falafelballetjes in de keukenmachine en laat ongeveer 2 tot 3 minuten draaien. Schraap tussendoor het falafelmengsel van de randen. Als het goed is ontstaat er een redelijk plakkerig mengsel. Proef en breng eventueel op smaak met extra sojasaus of peper & zout.
3. Leg op een bord een aantal bladeren rode kool. Doe in een kommetje wat lijnzaad en sesamzaad. Vorm balletjes van het falafeldeeg en rol ze door het kommetje. Ga door tot al het deeg op is. Schud het pinda & limoendipje nog een keer goed en giet in een kommetje. Serveer de falafel met wat fijngesneden peterselie en een snuf paprikapoeder.
Heerlijk met een frisse salade van avocado, komkommer en granaatappelpitjes. Het is ook een aanrader om de balletjes in de rode kool te wikkelen en dan te dippen in het pinda & limoendipje.
|