Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Pastinaak Zoete Aardappel - Kruidige Quinoa in Portobello & Kokos - Erwtenmouse

Van: Vegadutchie

Eten speelt een grote rol tijdens de kerstdagen, maar dat betekent niet dat je na een paar dagen je huis uit hoeft te rollen. Wat denken jullie van een kerst vol met lekkere gerechten waar je juist energie van krijgt! Zo kun je de goede voornemens skippen en ga je fris en fruitig 2014 in. De komende dagen deel ik een paar feestelijke gezonde & simpele recepten waarmee je je familie en vrienden kunt verrassen.

Dit kerstgerecht is supersimpel te maken, feestelijk en licht te verteren, zodat er nog genoeg plaats is voor een voorgerecht en toetje.

Voor 4 personen

Pastinaak & Zoete Aardappel

2 pastinaken, in partjes
1 enorm grote zoete aardappel of 2 medium stuks, in partjes
1 tl (gerookte) paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
olijfolie
peper/zout

Kruidige Quinoa in Portobello

4 grote portobellos
200 gram quinoa, gaar gekookt
2 rode uien, fijngesneden
2 handenvol verse mint & koriander, fijngehakt
olijfolie
1 tl kaneel
4 el pijnboompitjes
pitjes van 1/2 granaatappel

Kokos – Erwtenmousse

400 gram doperwten
3 el kokoscreme (bovenste laag van blik volvette kokosmelk van de natuurwinkel)
3 el extra vierge olijfolie (hoe beter de kwaliteit van de olijfolie, hoe lekkerder
de mousse!)
peper/zout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix op een bakplaat de zoete aardappel en pastinaak. Giet er flink wat olijfolie over heen en ‘masseer’ de groenten in. Bestrooi met de kruiden en peper en zout.

2. Verhit in een bakpan een beetje olijfolie en fruit de ui met de kaneel, ongeveer 2 minuten. Schep de pijnboompitjes erbij en bak nog een minuut. Mix de quinoa en verse kruiden erdoorheen en giet nog flink wat (lekkere) olijfolie over de mix. Breng op smaak met peper en zout.

3. Leg op een ander bekleed bakblik de 4 portobellos en vul met de quinoamix. Zet de pastinaak & zoete aardappel in de oven voor 30 minuten. Zet er na 15 minuten de portobellos bij.

4. Kook de diepvrieserwten 10 minuten voordat de oven klaar is in een paar minuten gaar. Giet af en schep in de keukenmachine met de kokoscreme, olijfolie, peper & zout. Zet aan tot er een egale mousse ontstaat.

Dien op mooie borden op, bestrooi met granaatappelpitjes en schenk een glas rode wijn in. Merry X-mas voor iedereen!

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren