Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Diervriendelijk in 10 Stappen


Diervriendelijk leven past uiteraard perfect bij de kerstgedachte: vrede op aarde is tenslotte vrede voor iedereen, en we vieren de geboorte van 's werelds bekendste vegetariŽr! Hier 10 eerste tips om jouw kerst dit jaar diervriendelijk te maken:

 

  1. Een diervriendelijk leven begint in de keuken. Begin daarom met het vervangen van vlees in je normale maaltijden. Neem veganistisch gehakt voor in ovenschotels, pastaís en neem veganistische stukjes i.p.v. bijvoorbeeld stukjes kippenvlees. Deze vervangers vind je in de koeling van veel supermarkten en natuurvoedingswinkels.

  2. Bezoek een natuurwinkel. Je kunt daar allerlei soorten vleesvervangers kopen.

  3. Bezoek ook eens een (Chinese) toko. Zij hebben vaak veel veganistische producten in vele soorten. Je vindt hier ook vaak veganistische Ďvisí-sticks en zelfs veganistische Ďtonijní waarmee je zelf een heerlijke salade mee kunt maken!

  4. Probeer gewoon alle vleesvervangers eens uit. Je zult snel een paar favoriete vervangers vinden.

  5. Ontdek diervriendelijke gerechten uit andere landen, zoals falafel en groentecurries. Ook kun je heerlijke zoetigheden vinden die gemaakt zijn zonder dierlijke ingrediŽnten of toevoegingen.

  6. Probeer een aantal plantaardige recepten uit. We hebben een aantal heerlijke en kerstwaardige recepten voor je geselecteerd van bekende plantaardige koks en restaurants. Bovenaan deze recepten staat een link naar de desbetreffende kok of het restaurant. Kijk eens op deze websites voor nog meer overheerlijke en vaak simpele recepten.

  7. Beschouw vlees niet (meer) als hoofdschotel maar zet je favoriete bijgerechten en groenten om in de hoofdschotel van je maaltijd.

  8.  Kijk in winkels op de verpakkingen naar de ingrediŽnten. In veel producten zit gelatine (vaak snoep en pudding). Gelatine wordt gemaakt van dierenhuid en Ė botten. Je zal snel ontdekken welke producten diervriendelijk zijn, en ingrediŽnten bekijken wordt een gewoonte.

  9. Probeer eens een keer een plantaardige melk te verwerken in je gerechten die je eerder met koeienmelk bereidde.

  10. Met zijdetahoe kan je ook heerlijke gerechten maken, waar je vroeger veel dierlijke ingrediŽnten voor gebruikte. Je kunt bijvoorbeeld de eieren in een eisalade vervangen door zijdetahoe of een chocolademousse maken. Zijdetahoe is te koop bij de Chinese Toko en natuurvoedingswinkel.

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren