Geroosterde kikkererwten Van: Vegadutchie
Een hele verantwoorde snack! Vol met ijzer, vitamine B en eiwitten. Kikkererwten zijn het lekkerst als je ze zelf weekt en kookt. Dit lijkt een heel gedoe, maar dat valt heel erg mee. Je koopt een grote zak kikkererwten, laat ze 1 nachtje weken en kookt ze vervolgens in 1,5 uur gaar. Gebruik daarna de hoeveelheid die je nodig hebt en vries de rest in. Zo heb je voor de komende tijd genoeg!
Ingrediënten
2 kopjes kikkererwten (bijvoorbeeld uit blik) 2 eetlepels olijfolie 1 tl paprikapoeder 1 tl zout + meer voor later Peper
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olie, kruiden en zout met de kikkererwten. Spreid ze uit over een bakplaat en bestrooi met peper.
2. Vervolgens zet je ze in de oven en stel je de tijd in op 20 minuten. Na 20 minuten roer je ze om en zet je ze nog eens 20 minuten in de oven. Let wel op en blijf na 30 minuten in de buurt van de oven. Het kan zijn dat ze iets eerder klaar zijn. De kikkererwten moeten echt knapperig zijn, maar natuurlijk niet zwart worden.
3. Laat de kikkererwten iets afkoelen en bestrooi met nog wat extra zout en peper.
Waarschuwing: het is moeilijk te stoppen met eten als je eenmaal een handje hebt genomen ;)
|