Caramel Pecan Kersttaart Van: Vegadutchie
Deze taart maakt je kerstfeest tot iets héél speciaals. De romige caramelsmaak met chocolade en luxe pecannoten en een winters tintje door de kruidige kaneel. Binnen 25 minuten gemaakt dus alle tijd om met familie en vrienden door te brengen.
Bodem
1 kopje amandelen 1 kopje zachte dadels*, ontpit snuf zout 1/2 tl kaneel
Vulling
1 kopje zachte dadels*, ontpit 2 el ahornsiroop 1 el gemengde notenpasta of andere notenpasta zoals amandelpasta 2 el cacaopoeder 1/2 kopje water 1/4 tl vanillepoeder 1 tl kaneel snuf zout
* Ik gebruik vaak Iraanse dadels, maar Medjouldadels zijn ook heel geschikt.
+- 20 pecannoten voor de garnering
1. Vet een kleine taartvorm in met kokosolie. Maal de amandelen, zout en kaneel in de keukenmachine fijn. Voeg de dadels erbij en laat aanstaan totdat er een kleverig ‘deeg’ ontstaat. Druk de bodem in de taartvorm en laat de randen iets omhoog komen. Zet de bodem voor een uur in de vriezer.
2. Meng alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine tot een egale mix. Vul de bodem met de vulling. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
3. Leg de taart op een mooi bord en garneer met de pecannoten en wat extra kaneel.
|