Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Caramel Pecan Kersttaart

Van: Vegadutchie

Deze taart maakt je kerstfeest tot iets héél speciaals. De romige caramelsmaak met chocolade en luxe pecannoten en een winters tintje door de kruidige kaneel. Binnen 25 minuten gemaakt dus alle tijd om met familie en vrienden door te brengen.

Bodem

1 kopje amandelen
1 kopje zachte dadels*, ontpit
snuf zout
1/2 tl kaneel

Vulling

1 kopje zachte dadels*, ontpit
2 el ahornsiroop
1 el gemengde notenpasta of andere notenpasta zoals amandelpasta
2 el cacaopoeder
1/2 kopje water
1/4 tl vanillepoeder
1 tl kaneel
snuf zout

* Ik gebruik vaak Iraanse dadels, maar Medjouldadels zijn ook heel geschikt.

+- 20 pecannoten voor de garnering

1. Vet een kleine taartvorm in met kokosolie. Maal de amandelen, zout en kaneel in de keukenmachine fijn. Voeg de dadels erbij en laat aanstaan totdat er een kleverig ‘deeg’ ontstaat. Druk de bodem in de taartvorm en laat de randen iets omhoog komen. Zet de bodem voor een uur in de vriezer.

2.  Meng alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine tot een egale mix. Vul de bodem met de vulling. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

3. Leg de taart op een mooi bord en garneer met de pecannoten en wat extra kaneel.

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren