Delish Kerstkoekjes (glutenvrij) Van: Vegadutchie
Voor ongeveer 30 koekjes (je kunt ook een dubbele portie maken)
Ingrediënten:
1 1/4 cup boekweitmeel 3/4 cup sucanat (oerzoet) 1/2 cup zonnebloemolie (of kokosolie) 1 el agavesiroop 1 flinke tl bakpoeder 1 egg-replacer (Ekoplaza) 1 tl kaneelpoeder snuf zout
Vormpjes Poedersuiker Lintjes om op te hangen in de kerstboom
1. Mix het boekweitmeel, de sucanat, bakpoeder, kaneel en zout goed elkaar heen. Mix de egg-replacer met een beetje water (zie aanwijzingen op pak).
2. Maak een kuiltje in het meel en voeg de egg-replacer, zonnebloemolie en agavesiroop toe. Roer goed door elkaar en kneed daarna nog even door met je handen tot een stevige bol. Als het deeg te nat is dan kun je nog wat meel toevoegen (en andersom). Het is normaal als het deeg poreus is. Zet het deeg voor een kwartiertje in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaats met bakpapier.Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol die uit. Steek er vormpjes uit en maak met een sushistokje een gaatje in het midden. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ongeveer 8 minuten.
4. Laat de koekjes goed afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Daarvoor mix je een paar eetlepels poedersuiker met een aantal druppels water. Decoreer de koekjes zoals je wilt! Bestrooi ze tot slot met poedersuiker.
Hang de koekjes met leuke lintjes in de kerstboom of eet ze direct op.
|