Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Groente Quiche 

Van: VeganChallenge 

Hoewel het even duurt voor deze quiche op tafel staat, is het lang niet zoveel werk als je misschien zou denken, mede door kant-en-klare deegplakken te gebruiken. Tofu is een perfecte basis voor een plantaardige quiche.

Ingrediënten:
5 plakjes hartige taartdeeg van Koopmans
1 pak (375 g) tofu
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel appelcider azijn
Optioneel: handje verse basilicum
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
½ theelepel geelwortel (kurkuma)
Versgemalen peper
1 ui
3 teentjes knoflook
250 g champignons
1 rode paprika
2 eetlepels olie
200 gram verse spinazie
Paprikapoeder


Bereiding:
Leg de plakjes deeg uit de vriezer om ze te ontdooien. Verwarm de oven voor op 180ºC.

Haal de tofu uit de verpakking en knijp deze goed uit. Doe tofu, citroensap, azijn, tijm, eventueel basilicum, zout en peper naar smaak in de kom van een keukenmachine. Pureer het geheel tot een fijne, gladde pasta.

Snijd de ui en knoflook fijn,de paprika in blokjes en de champignon in plakjes. Bak dit een paar minuten op middelhoog vuur.  Voeg de spinazie toe en laat een paar minuten meeslinken. Doe het groentemengsel in een zeef en druk het vocht er zo veel mogelijk uit. Roer het dan door het tofu mengsel.

Besmeer een quiche- of taartvorm (Ø 26 cm) met wat olie en bedek de bodem en randen met de plakjes deeg. Schep het groente-tofu mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad en strooi er wat paprikapoeder op.

Bak de taart 40 tot 45 minuten en serveer met een salade.

Tip: Door kala namak (zwart zout) te gebruiken i.p.v. gewoon zout, krijgt de quiche meer een ei-smaak. Dit zout heeft namelijk een hoog zwavelgehalte. Je vindt het bij toko’s en vegan webshops, het is echt de moeite waard voor alle eivervangende gerechten!

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren