Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Over EDEVStichting EDEV heeft tot doel:

 • Het bevorderen van de rechten voor/van dieren om vrij van mishandeling te leven.

 • Het bevorderen van een diervriendelijke levenswijze als middel om mishandeling van dieren te voorkomen.


 
Nodeloos lijden ieder jaar vele miljoenen dieren, EDEV strijdt voor het welzijn en de rechten van al die dieren wier leed over het algemeen plaatsvindt achter zwaar bewaakte omheiningen en, voor het publiek, niet toegankelijke plaatsen.

Werkwijze

Steeds meer consumenten zijn op zoek naar dier- en milieuvriendelijke producten. Niet alleen voeding, maar bijvoorbeeld ook kleding, schoeisel, financiŽle diensten, etc. De verkopen van de op de markt aangeboden dier- en milieuvriendelijke producten stijgen dan ook jaar na jaar. Een veel gehoorde klacht van consumenten die 'wel anders zouden willen' is dat men niet weet waar die producten te koop zijn of hoe die producten te gebruiken.
 

 • EDEV is een brug tussen consument en producent. De nadruk daarbij ligt op plezierig, gezond leven met een lekkere en gezonde voeding. Diervriendelijk
  leven ligt in het bereik van een ieder.
   
 • EDEV roept alle dierenvrienden op om de handen ineen te slaan en samen te werken om te werken aan de bescherming van de rechten van dieren. Waar mogelijk treedt EDEV in overleg met het bedrijfsleven, de politiek of individuele personen. EDEV schroomt echter niet om, waar en wanneer nodig, duidelijke campagnes en acties te voeren.

 • EDEV legt dierenleed vast op video en foto. Als er geen mogelijkheid wordt geboden dit met toestemming te doen, dan zal EDEV toch die opnames maken ofmogelijk maken.

 • EDEV legt feiten vast namens alle dierenvrienden en brengt de pijnlijke en vaak illegale waarheid naar buiten. Het lijden van dieren mag en kan niet verborgen blijven voor het publiek of politiek: de dieren hebben er recht op dat de waarheid blootgelegd wordt, zodat kan worden ingegrepen.

 • EDEV's duidelijke en ondubbelzinnige informatie wordt ter hand gesteld aan burgers, de schrijvende pers, radio en televisie, en gepubliceerd op internet.

 • Justitie, ministeries, provincies en gemeenten worden door EDEV onverwijld ingeschakeld bij illegale (mis)handeling. Handhavers zoals inspectiediensten, politie, NVWA en IGZ moeten hun werk doen. Hoe beperkt hun mogelijkheden wettelijk gezien dan soms ook mogen zijn. Reeds bestaande wet- en regelgeving dient te worden gevolgd. EDEV zal handhavers en inspectiediensten kritisch volgen en assisteren met raad en daad. Ook politie, brandweer en Justitie krijgt zowel gevraagd als ongevraagd adviezen van EDEV over hoe dieren (beter) te kunnen helpen.

 • EDEV vindt dat het afgelopen moet zijn met de lankmoedige houding richting dierenbeulen. Zo zijn er hondenhandelaren bekend die al 15 jaar wet en gebod naast zich neer leggen. Het, zonder water, in de zon zetten van puppy's en konijnen is blijkbaar goed voor de verkoop van deze winkeliers: zielige dieren verkopen beter. Dat deze figuren al zo lang wetten overtreden en toch de dans ontspringen is een schandaal: niet dierenbeschermers, maar dierenbeulen dienen door justitie (hard) te worden aangepakt.

 • Niet goed functionerende asielen, dierenorganisaties en dierenambulances krijgen een helpende hand toegestoken door EDEV.

 • Het publiek wordt door EDEV gewaarschuwd voor notoir beruchte dierenhandelaren, 'afmaak' asielen, bedrijven of organisaties die dieren slecht behandelen.

 • EDEV is de stem van de meer dan 1 miljard dierenlevens die de vlees-industrie jaarlijks verwoest, de stem van de 750.000 proefdieren die jaarlijks vergiftigd, verbrand en gedood worden, de stem van alle lijdende dieren, waar ook ter wereld. Dieren zijn weerloos en kunnen niet voor zichzelf opkomen: wij dierenvrienden moeten dat namens en voor hen doen.


Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren