Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Milde Dahl met Bloemkool

Uit: De Dunne VegetariŽr van Antoinette Hertsenberg

Een heerlijke, milde dahl. De kruiden zijn overal te koop en lang houdbaar. Ze geven het gerecht een exotische smaak. Wil je variatie? Vervang de bloemkool door spitskool, courgette, kapucijners, boontjes of een andere groente, of combineer de verschillende groentes.


bereidingstijd: 30 minuten
4-6 personen


1 middelgrote bloemkool
2 uien
ongeveer 400 gram linzen uit blik of pot
5 cm verse gemberwortel
1 verse groene chilipeper
1 eetlepel gehakte peterselie
3 tenen knoflook
2 komkommers
groentebouillonblokje
kruiden: kurkuma, korianderpoeder en komijnpoeder
olijfolie
basmatirijst


Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. Kook of stoom met een beetje zout beetgaar. Hak de uien en fruit ze in de olijfolie. Voeg de uitgelekte linzen toe, en doe de peterselie erbij. Voeg de gember en de chilipeper in grote stukken toe. Doe zoveel water in de pan dat het geheel net onder staat, doe het groentebouillonblokje erbij en laat 10 minuten pruttelen. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de knoflook en fruit de knoflook in de olijfolie op laag  vuur, en roer er twee theelepels kurkuma, twee theelepels korianderpoeder en twee theelepels komijnpoeder doorheen. Roer tot een glad papje. Verwijder eerst de gember en de peper uit de linzen, en doe dan de bloemkool erbij. Roer het kruidenmengsel erdoorheen, een paar keer flink  doorroeren en nog 2 minuten zachtjes doorbakken. Schil de komkommers en rasp ze (grof ). Hussel erdoor (voor kinderen) of geef ernaast. In plaats van basmatirijst kun je ook wilde rijst, zwarte rijst of zilvervliesrijst nemen.

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren