Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Gegrilde Groenten uit de Oven

Uit: Puur Plantaardig van Antoinette Hertsenberg


Zo simpel, zo heerlijk en het past bij vrijwel alle pastagerechten: dit kun je een paar keer per week maken, zonder dat het ooit verveelt. Je hoeft niet alle groenten te gebruiken: maak de ene dag  bijvoorbeeld een combinatie van aubergine, rode ui en paprika en de andere dag courgette, trostomaatjes en mas.

Voor 5-6 personen
Bereidingstijd: 5-10 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid groenten
+ 30-35 minuten oventijd

1 aubergine
zout
1 rode paprika
1 courgette
trostomaatjes aan de tak
2-3 rode uien
2 teentjes knofl ook
1 eetl. korianderkorrels
paar takjes tijm en/of rozemarijn of
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de steel van de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Bestrooi elke plak aan beide kanten licht met zout en leg ze om en om op keukenpapier tot je een hele stapel krijgt. Dek de plakken af met een plank en zet daarop iets zwaars. Snijd de paprika in brede repen en de courgette in plakken. Pel de uien en snijd ze in vieren (als ze erg groot zijn in smallere parten). Meng alle groenten in een braadslede of grote, lage ovenschaal. Knijp de knoflook erboven uit. Wrijf de koriander met de kruiden in een vijzel fijn en schep ze door de groenten. Besprenkel het geheel met wat olijfolie. Verwijder het keukenpapier tussen de aubergineplakken. Leg de plakken in een aparte braadslede of ovenschaal naast elkaar en besprenkel ze ruim met olijfolie. Verdeel de olie met je vingers over de aubergine. Schuif beide ovenschalen in de voorverwarmde oven en bak de groenten 30-35 minuten. Serveer meteen, bijvoorbeeld samen met de frittata. Gegrilde groenten uit de oven

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren