Gegrilde Groenten uit de Oven
Zo simpel, zo heerlijk en het past bij vrijwel alle pastagerechten: dit kun je een paar keer per week maken, zonder dat het ooit verveelt. Je hoeft niet alle groenten te gebruiken: maak de ene dag bijvoorbeeld een combinatie van aubergine, rode ui en paprika en de andere dag courgette, trostomaatjes en maïs.
Voor 5-6 personen Bereidingstijd: 5-10 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid groenten + 30-35 minuten oventijd
1 aubergine zout 1 rode paprika 1 courgette trostomaatjes aan de tak 2-3 rode uien 2 teentjes knofl ook 1 eetl. korianderkorrels paar takjes tijm en/of rozemarijn of 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de steel van de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Bestrooi elke plak aan beide kanten licht met zout en leg ze om en om op keukenpapier tot je een hele stapel krijgt. Dek de plakken af met een plank en zet daarop iets zwaars. Snijd de paprika in brede repen en de courgette in plakken. Pel de uien en snijd ze in vieren (als ze erg groot zijn in smallere parten). Meng alle groenten in een braadslede of grote, lage ovenschaal. Knijp de knoflook erboven uit. Wrijf de koriander met de kruiden in een vijzel fijn en schep ze door de groenten. Besprenkel het geheel met wat olijfolie. Verwijder het keukenpapier tussen de aubergineplakken. Leg de plakken in een aparte braadslede of ovenschaal naast elkaar en besprenkel ze ruim met olijfolie. Verdeel de olie met je vingers over de aubergine. Schuif beide ovenschalen in de voorverwarmde oven en bak de groenten 30-35 minuten. Serveer meteen, bijvoorbeeld samen met de frittata. Gegrilde groenten uit de oven
|