Chocolade-bananen pops met pinda en kokos Uit: De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool
Hoeveelheid: 8 stuks Bereidingstijd: 60 minuten totaal
Ingrediënten: 1 stevige banaan 8 flinke tl pindakaas of amandelpasta 50 g pinda’s 30 g kokosrasp 100 g pure chocolade
Bereidingswijze: Snij de banaan in 16 ronde plakken van ongeveer ˝ cm. Beleg acht plakjes banaan met een flinke theelepel pindakaas. Doe hier een plakje op en steek er een lollie stokje of een stevige saté prikker in. Zet ze in de vriezer voor een half uur.
Leg bakpapier op een bord klaar. Hak de pinda’s fijn en doe ze in een schaaltje. Neem de kokosrasp en doe deze in een ander schaaltje.
Smelt de chocolade au bain marie in een smal bakje. Neem de licht bevroren bananen pops uit de vriezer. Dip ze voorzichtig in chocolade en draai het stokje rond om het overtollige chocola er af te schudden. Bedek dan de pops met gehakte pinda’s of kokosrasp en zet de chocolade-bananen pop neer op het bakpapier. Herhaal dit tot dat alle pops bedekt zijn.
Zet de pops nogmaals in de vriezer voor tien minuten, daarna is het klaar om te serveren.
Tip: Ook lekker met rijstmelk witte chocolade en een topping van fijngemalen oreo’s!
|