Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


Chocolade-bananen pops met pinda en kokos

Uit: De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Hoeveelheid: 8 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten totaal

Ingrediënten:
1 stevige banaan
8 flinke tl pindakaas of amandelpasta
50 g pinda’s
30 g kokosrasp
100 g pure chocolade

Bereidingswijze:
Snij de banaan in 16 ronde plakken van ongeveer ˝ cm. Beleg acht plakjes banaan met een flinke theelepel pindakaas. Doe hier een plakje op en steek er een lollie stokje of een stevige saté prikker in. Zet ze in de vriezer voor een half uur.

Leg bakpapier op een bord klaar. Hak de pinda’s fijn en doe ze in een schaaltje. Neem de kokosrasp en doe deze in een ander schaaltje.

Smelt de chocolade au bain marie in een smal bakje. Neem de licht bevroren bananen pops uit de vriezer. Dip ze voorzichtig in chocolade en draai het stokje rond om het overtollige chocola er af te schudden. Bedek dan de pops met gehakte pinda’s of kokosrasp en zet de chocolade-bananen pop neer op het bakpapier. Herhaal dit tot dat alle pops bedekt zijn.

Zet de pops nogmaals in de vriezer voor tien minuten, daarna is het klaar om te serveren.

Tip:
Ook lekker met rijstmelk witte chocolade en een topping van fijngemalen oreo’s!

 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren