Diervriendelijk in 10 Stappen


Een diervriendelijk leven begint op je bord! In deze 10 simpele stappen helpen wij jou deze overgang te maken. Het zal je zeker bevallen!


De Favoriete Recepten van:

Antoinette Hertsenberg, Heleen Ytsma, Lisette Kreischer, Lisa Steltenpool, Restaurant Gare du Nord, Veggies on Fire, Vegadutchie, en VeganChallenge


lees meer

Winterse Vogelrecepten

Maak er voor onze vrienden buiten ook een feest van en geef ze extra kracht om de winter samen met ons goed door te komen!


Top 5 Beste Kerstcadeaus

Het beste kerstcadeau is natuurlijk ook een diervriendelijk kerstcadeau! Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje. Succes verzekerd!


No-meatloaf met linzen en noten

Uit: De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten + 20-30 minuten in de oven

IngrediŽnten:
200 g gedroogde linzen
125 ml warm water
4 el lijnzaad
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 el zonnebloemolie
4 tl shoarmakruiden
3 el ketchup
2 sneetjes volkorenbrood
100 g gemengde noten (geroosterd)
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Zet een halve liter water in een medium pan op het vuur en breng naar het kookpunt. Voeg linzen toe en kook de linzen zoals op de verpakking staat. Doe warm water in een kom en voeg de lijnzaad toe. Laat even weken.

Rasp een wortel of maal fijn in een keukenmachine. Snipper de ui en snij de knoflook klein. Snij de paprika in kleine blokjes.Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg dan de wortel, paprika en shoarma kruiden toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de linzen na het koken af en pers het meeste vocht eruit. Mix de linzen samen met de ketchup in een keukenmachine tot de linzen gepureerd zijn. Snij het brood in kleine stukjes. Meng nu de linzen met de gebakken groenten, noten, stukjes brood en lijnzaad-water mengsel in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Neem een cakeblik van ongeveer 25x10 cm en leg hier bakpapier in. Voeg het no-meatloaf mengsel toe en bak 30 minuten in de oven. Laat na het bakken goed afkoelen buiten het bakblik. Zo verliest de no-meatloaf nog vocht en wordt hierdoor beter snijbaar.

Tip:
Serveer met gebakken aardappeltjes, plantaardige jus en groenten naar keuze.


 

Dit is een campagnewebsite van EDEV - Een DIER Een VRIEND
Een organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren