No-meatloaf met linzen en noten Uit: De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten + 20-30 minuten in de oven
Ingrediënten: 200 g gedroogde linzen 125 ml warm water 4 el lijnzaad 1 wortel 1 ui 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 el zonnebloemolie 4 tl shoarmakruiden 3 el ketchup 2 sneetjes volkorenbrood 100 g gemengde noten (geroosterd) Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze: Zet een halve liter water in een medium pan op het vuur en breng naar het kookpunt. Voeg linzen toe en kook de linzen zoals op de verpakking staat. Doe warm water in een kom en voeg de lijnzaad toe. Laat even weken.
Rasp een wortel of maal fijn in een keukenmachine. Snipper de ui en snij de knoflook klein. Snij de paprika in kleine blokjes.Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg dan de wortel, paprika en shoarma kruiden toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de linzen na het koken af en pers het meeste vocht eruit. Mix de linzen samen met de ketchup in een keukenmachine tot de linzen gepureerd zijn. Snij het brood in kleine stukjes. Meng nu de linzen met de gebakken groenten, noten, stukjes brood en lijnzaad-water mengsel in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Neem een cakeblik van ongeveer 25x10 cm en leg hier bakpapier in. Voeg het no-meatloaf mengsel toe en bak 30 minuten in de oven. Laat na het bakken goed afkoelen buiten het bakblik. Zo verliest de no-meatloaf nog vocht en wordt hierdoor beter snijbaar.
Tip: Serveer met gebakken aardappeltjes, plantaardige jus en groenten naar keuze.
|